Connect Home Connect Home
Sign up| Login

Group discussion > openSUSE Collaboration Summer Camp 2012

openSUSE Collaboration Summer Camp 2012

Efstathios Iosifidis
3111 days ago

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά και ήρθε λοιπόν η ώρα να κανονίσουμε ξανά τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις για φέτος. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί για το φετινό openSUSE Collaboration Summer Camp !!!

Τι θα κάνουμε είπες;

Θα μαζευτούμε όλοι μαζί δίπλα στη θάλασσα για να παρακολουθήσουμε διάφορα workshops (μην ξεχάσετε να φέρετε τα laptop σας!) και θα δουλέψουμε πάνω στα αγαπημένα μας projects!

Πότε;

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο 20-21-22 Ιουλίου 2012!

Πού;

Στο ξενοδοχείο Grand Platon Hotel ( www.grandplaton-hotel.gr ) στην Ολυμπιακή Ακτή στην παραλία Κατερίνης. Λεπτομέρειες για το πώς να έρθετε μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ποιός;

Η ελληνική κοινότητα openSUSE που διοργανώνει το 2ο openSUSE Collaboration Summer Camp θα φροντίσει για την ομαλή ροή του προγράμματος, το χώρο και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης. Απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται με το ΕΛ/ΛΑΚ οι οποίοι μπορούν τόσο να συμμετέχουν όσο και να πραγματοποιήσουν το δικό τους workshop!

Γιατί να έρθω λοιπόν;

Στόχος μας είναι να φέρουμε πιο κοντά τις κοινότητες, ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και δουλεύοντας όλοι μαζί πάνω στα projects που μας ενδιαφέρουν, ενώ ταυτόχρονα να ενδυναμώσουμε την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ. Φυσικά δε θα λείψουν οι αμέτρητες βουτιές στη θάλασσα και οι άφθονες μπύρες, διότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και περνάμε ωραία συνεισφέροντας στο ΕΛ/ΛΑΚ ακόμα και το καλοκαίρι!
Όσοι θέλετε να συμμετέχετε, επικοινωνήστε μαζί μας και δηλώστε συμμετοχή ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τη διαθεσιμότητα των δωματίων!

Για περισσότερες πληροφορίες & δήλωση συμμετοχής:
- Επικοινωνήστε μαζί μας στο summercamp@os-el.gr
- Μπείτε στο κανάλι μας #openSUSE-el στον IRC server Freenode.

Οδηγίες για το πως να συνδεθείτε στο irc μπορείτε να βρείτε εδώ: http://el.opensuse.org/SDB:XCHAT


Poster του event

image 

( Κάντε δεξί κλικ και αποθήκευση εικόνας για πλήρη ανάλυση )

Χάρτης Ξενοδοχείου


Προβολή μεγαλύτερου χάρτηEfstathios Iosifidis
3071 days ago

 

image
Ζεσταθήκατε;

Ήρθε η ώρα να κανονίσετε τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις!
Το 2ο openSUSE Collaboration Summer Camp πλησιάζει και φέτος στο γνωστό μέρος (ξενοδοχείο Grand Platon στην παραλία Κατερίνης) στις 20-22 Ιουλίου 2012!

Όπως και πέρσι θα μαζευτούμε στην πισίνα και θα συνδυάσουμε μπάνια και μπύρες με παρουσιάσεις και workshops (μην ξεχάσετε να φέρετε τα laptop σας!)

Η εκδήλωση δεν αφορά σε καμία περίπωση μόνο χρήστες του openSUSE!
Σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ ανθρώπων που απολαμβάνουν να προσφέρουν στο Ε.Λ/Λ.Α.Κ και η γνωριμία με τους διάφορους τρόπους που μπορούν να το κάνουν.
Σας περιμένουμε όλους ανεξαιρέτως από τη διανομή σας για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας ομιλίες ή/και workshops πάνω στα θέματα που σας ενδιαφέρουν!

Όπως και πέρσι θα υπάρχει ποικιλία θεμάτων που θα παρουσιαστούν τα οποία θα ανταποκρίνονται σε όλους, ακόμα και στους πιο νέους και όχι και τόσο έμπειρους χρήστες.
Όλοι μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να πραγματοποιήσουν workshops!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

1.[CfP] Η υποβολή ομιλιών/workshops έχει ανοίξει και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις!
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώστε τη φόρμα: http://www.os-el.gr/content/submit-talk-collaboration-summer-camp-2012

2. Για δήλωση συμμετοχής & κρατήσεις δωματίων (καλό είναι να το κάνετε εγκαίρως για να μας βοηθήσετε να κρατήσουμε τα διαθέσιμα δωμάτια που θα χρειαστούν στο ξενοδοχείο) στείλτε τα στοιχεία σας στο reservations@os-el.gr
(Για κράτηση δωματίου απαιτείται η καταβολή του 50% του κόστους - περισσότερες πληροφορίες για την κατάθεση θα σας δοθούν μέσω email)

Το κόστος για τα δωμάτια είναι (συμπεριλαμβάνεται πρωινό & βραδινό):

* Μονόκλινο - 35 ευρώ/βραδιά
* Δίκλινο - 45 ευρώ/βραδιά
* Τρίκλινο - 60 ευρώ/βραδιά

3. Έχετε άλλες ερωτήσεις ή απορίες;
* Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.os-el.gr/summercamp
* Για οποιαδήποτε ερώτηση, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: summercamp@os-el.gr
Διότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε & περνάμε ωραία συνεισφέροντας στο ΕΛ/ΛΑΚ ακόμα και το καλοκαίρι!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ!

Efstathios Iosifidis
3043 days ago

Εντυπώσεις από το 2ο openSUSE collaboration summer camp!!!

 

image

Στις 20-22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2o openSUSE Collaboration Summercamp στην Κατερίνη. Πολλές συμμετοχές από διαφορετικές κοινότητες, ενδιαφέρουσες ομιλίες και workshops πάνω σε αγαπημένα projects. Αυτό που μένει αξέχαστο σε όλους ήταν οι συζητήσεις εκτός προγράμματος, η χαλάρωση και τα παιχνίδια στο νερό.

 

Η διαφορά με την περσινή διοργάνωση ήταν αφενός οι περισσότερες συμμετοχές από περισσότερες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ και αφετέρου οι ομιλίες που ήταν στ’ Αγγλικά, λόγω της συμμετοχής από τα γραφεία της SUSE της Πράγας.

Παρουσιάστηκαν τεχνολογίες όπως το Puppet από τον Θοδωρή Χατζημίχο, το ARM από τον Michal Hrušecký, τα νέα χαρακτηριστικά του KWin και το Plasmate από τους Αντώνη και Γιώργο Τσιαπαλιώκα, τη χρήση του LVM από τον Ευστάθιο Αγραπίδη, τα Mozilla web applications από τον Χρίστο Μπαχαράκη, το owncloud από τον Στάθη Ιωσηφίδη, το Eclipse, το openSUSE Connect και το Trello (μία πλατφόρμα οργάνωσης εργασιών για κάποιο project) από τον Αθανάσιο – Ηλία Ρουσινόπουλο, την οργάνωση του Συστήματος αρχείων στο Linux από τον Κώστα Κουδάρα, τη τεχνολογία VServers από τον Δημήτρη Παπαπούλιο και τη σωστή χρήση του LibreOffice για την παραγωγή κειμένων από τον Σίμο Ξενιτέλη.

 

Επίσης υπήρχε παρουσίαση για την σωστή συμπεριφόρα στα booths από τον Στάθη Ιωσηφίδη, μία συζήτηση γύρω από τις κοινότητες με συντονιστή τον Σίμο Ξενιτέλη και τέλος παρουσιάστηκαν και μερικοί λόγοι για να επισκεφθείτε την Πράγα και το openSUSE Conference από τον Michal Hrušecký.

 

Την τελευταία μέρα μοιράστηκε στους συμμετέχοντες μία τσάντα με τα παρακάτω:

image

Και ένα t-shirt με το logo της διοργάνωσης και ένα lanyard

 

image

 

Η διοργάνωση κρίνεται επιτυχημένη. Ανυπομονούμε για την επόμενο openSUSE Collaboration Summercamp.

 

ΔΕΙΤΕ 3 ΣΕΤ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
1. Σετ Μπαχαράκη
2. Σετ Κουδάρα
3. Σετ Michal Hrušecký