Connect Home Connect Home
Sign up| Login

Group discussion > openSUSE Conference 2012 - “Bootstrapping awesome!"

openSUSE Conference 2012 - “Bootstrapping awesome!"

Efstathios Iosifidis
3107 days ago

Ειμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετα από αναζήτηση αρκετών ωραίων τοποθεσίων , συζητήσεις μεγάλης διάρκειας και πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής , εν τέλει ορίσαμε τοποθεσία και ημερομηνία για το openSUSE Conference 2012 (oSC12) και η επιτροπή Cfp ειναι έτοιμη να δεχτεί προτάσεις για ομιλίες

Τοποθεσία

Φέτος το oSC12 θα λάβει μέρος στο Τεχνολογικο Πανεπιστήμιο της Πράγας (Τσεχία). Το campus βρίσκεται στην περιοχή του Dejvice και είναι δίπλα σε υπόγειο σιδηροδρομικό σταθμό που σας μεταφέρει κατευθείαν στο ιστορικό κέντρο της Πράγας. Το συνέδρειο θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου και τελειώνει στις 23 του ίδιου μήνα.

Διαβάστε περισσότερα για την τοποθεσία στην ιστοσελίδα του συνεδρείου.

 

Συστέγαση και θέμα

Το θέμα του φετινού openSUSE Conference ειναι “Bootstrapping awesome!". Γιατί? Όχι μόνο για το οτι θα γίνει σε μια καινούργια πόλη και πολλοί νέοι άνθρωποι θα είναι στην ομάδα διοργάνωσης , αλλα επειδή δεν είμαστε μόνοι μας. Ναι. Όπως και πέρυσι το SUSE Labs conference θα συμμετάσχει με εμάς αλλα υπάρχει και κάτι άλλο. Φέτος το openSUSE Conference θα δώσει το έναυσμα σε δυο άλλα συνέδρεια να μοιραστούνε την ίδια τοποθεσία με εμάς.

Αυτή θα είναι η πρώτη τους χρονιά , αλλα είμαστε σίγουροι ότι θα είναι εξίσου ωραία όπως το openSUSE Conference και θα συμμετάσχουνε μαζί με εμάς για πολύ κέφι ;-)

Τα άλλα συνέδρεια ειναι το Gentoo Mini-Summit και το LinuxDays Conference.

 

LinuxDays Conference

Το LinuxDays Conference ειναι μια προσπάθεια της κοινότητας που αντικαθιστά το πολυ γνωστό εμπορικό συνέδρειο LinuxExpo , το οποίο ήτανε ενα σημαντικό γεγονός στην Τσεχία με μακριά παράδοση. Δυστυχώς το γεγονός αυτό “νέκρωσε” καθώς η εταιρια που το διοργάνωνε αποφάσισε πως δεν υπήρχε πλέον αξία να συνεχιστεί. Μια ομάδα ντόπιων ανθρώπων αποφάσισε να το αναλάβει και διοργανώνει το LinuxDays Conference για να διασφαλίσει οτι η γενναία παράδοση δεν θα χαθεί.

Όπως το LinuxExpo , και αυτό το γεγονός θα εστιάσει στην Τσεχόφωνη κοινότητα ανοιχτού/ ελεύθερου λογισμικού και θα δωθεί έμφαση σε πρακτικά και εύκολα sessions στα Τσέχικα. To LinuxDays Conference θα πραγμοτοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Οκτωβρίου.

Η ομάδα του openSUSE Conference είναι εξαιρετικά χαρούμενη που έχει την δυνατότητα να “συστεγαστεί” μαζί με το LinuxDays Conference! Κατα την δίαρκεια του Σαββατοκύριακου θα δουλέψουμε με αυτούς παρέχοντας sessions για αρχάριους χρήστες καθώς και πρακτικά sessions για τους επισκέπτες. Στην τελική, σκόπος μας ειναι να διαδώσουμε την χρήση του Linux παντού και είναι λοιπόν μια πολύ καλή ευκαιρία.!

Δείτε την ιστοσελίδα τους!

 

Gentoo Mini-summit

Το Gentoo Mini-summit θα είναι ένα μια παγκόσμια συνάντηση Gentoo. Οργανωμένο από μερικούς ανθρώπους του (open)SUSE/Gentoo στην Πράγα, θα φέρει κοντά έναν αριθμό από βασικούς developers του Gentoo ώστε να μιλήσουν και να γράψουν κώδικα για το μέλλον αυτής της πιο geek διανομής, και να παρέχουν ένα μέρος για (μελλοντικούς) χρήστες ώστε να μάθουν και να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη - στην τελική, ένας χρήστης Gentoo είναι ένας Gentoo developer! Υπάρχει μια εντυπωσιακή αλληλοεπικάλυψη μεταξύ openSUSE και Gentoo, με έναν αριθμό από εξέχοντες ανθρώπους του openSUSE να χρησιμοποιούν Gentoo και αντίστροφα. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο στο οποίο θα διεξαχθεί το συνέδριο είναι ένας ισχυρός χρήστης Gentoo, κάνοντάς το ακόμα πιο κατάλληλο για το συνέδριο. Όπως με το LinuxDays, θα μοιραστούμε έναν αριθμό από τα sessions με ανθρώπους του Gentoo, και φυσικά θα υπάρξουν και βλέψεις για περαιτέρω συνεργασία - όπως πάντα.

 

Το Κάλεσμα για Συμμετοχή ξεκίνησε!

Απο σήμερα , 8 του Μάη , ειναι ανοιχτό το Κάλεσμα για Συμμετοχή. Αυτό σημαίνει οτι μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας. Πηγαίνετε στην ιστοσελίδα του openSUSE Conference και υποβάλετε τις προτάσεις σας!

 

Τι είδους προτάσεις ψάχνουμε?

Με σεβασμό στο θέμα του συνεδρίου μας , θα θέλαμε να λάβουμε προτάσεις για ομιλίες , workshops η BoFs που να ταιριάζουνε στο “bootstrapping”. Έτσι εαν κάνετε κάποιο “bootstraping” απο μόνοι σας , παρουσίαζοντας κάποιο πολύ νέο project και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, ελάτε να μας πείτε τι κάνετε! Ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε! Επίσης εάν κάνετε κάτι ειδικό και εξειδικευμένο στην διανομή , ασχετα αν έχει σχέση με το openSUSE θα χαρούμε να ακούσουμε για αυτό.

Αλλά μην ανησυχείτε εάν η ομιλία σας δείχνει να μην ταιριάζει σε αυτό στο θέμα, μπορείτε επίσης να διδάξετε στους ανθρώπους διάφορες τεχνολογίες που θα τους δώσουν ένα bootstrap στα έργα τους. Ενδιαφερόμαστε για ικανοποιητικά workshops στον τομέα της ανάπτυξης διανομής, πακεταρίσματος λογισμικού και άλλων, και λόγω της συστέγασης LinuxDays, Gentoo και SUSE Labs, υπάρχει αρκετός χώρος για σκληροπυρηνικά sessions περί hacking και workshops για αρχαρίους.

Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο των sessions και σχετικά με το τι προσμένουμε από εσάς ως ομιλιτή, επισκεφθείτε την σελίδα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ομιλιτή.

Έτσι εάν δεν είστε σίγουρος εάν η ιδέα σας ταιριάζει στο συνέδριο, αφήστε εμάς να αποφασίσουμε για εσάς - απλά στείλτε μας την ιδέα σας!

 

Συνεργασία

Κάθε συνέδριο θα έχει τη δική του θεματολογία. Οι ομάδες CfP θα συνεργαστούν ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχει επικάλυψη και θέματα που αφορούν πολλαπλούς ακροατές θα έχουν προγραμματιστεί για το κατάλληλο σημείο. Έτσι θα το εκτιμούσαμε να επιλέξετε εάν η πρότασή σας είναι σχετική και με άλλες κοινότητες, και τι επιπέδου είναι (αρχάριος-ενδιάμεσος- προχωρημένος), και σε τι γλώσσα προτιμάτε να παρουσιάσετε το θέμα σας.

Επίσης εαν είστε Gentoo developer αλλά έχετε κάτι σχετικό για το openSUSE θα μας χαροποιούσε να δούμε την πρόταση σας. Εαν συμμετάσχετε για να δώσετε ένα workshop σε πρωτάρηδες χρήστες για το πως μπορούνε να ρυθμίσουνε το Linux τους , αλλά επίσης να μιλήσετε για κάτι πιο τεχνικο, ενημερώστε μας.

 

Που και πως

Απλά κάντε κλικ στο κουμπί.

 

Εγγραφές για το συνέδρειο θα ανακοινωθούνε σύντομα. Προς το παρον στείλτε μας τις προτάσεις μας και θα συναντηθούμε τον Οκτώβρη στην Πράγα.

 

Πηγή: news.opensuse.org

Efstathios Iosifidis
3035 days ago

ΑΠΟ ΤΟ MAIL ΤΟΥ tampakrap ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ

Ακολουθεί FAQ για την Πράγα και το ταξίδι στο oSC12. Αν ενδιαφέρεται κανείς ας το βάλει στο site ή στο wiki

Ε: Χρειάζομαι διαβατήριο?
Α: Όχι, η Τσεχία ανήκει στην ευρωζώνη. Οπότε χρειάζεστε ταυτότητα η οποία να έχει εκδοθεί το πολύ 10 χρόνια πριν. Ρωτήστε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας στην υπηρεσία για τις ταυτότητες αν η δικιά σας έχει λήξει. Οπότε ταξιδεύετε μόνο με ταυτότητα, εκτός αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη μέχρι τον Οκτώβριο.

Ε: Έχουνε ευρώ στην Τσεχία?
Α: Όχι, έχουνε τσέχικες κορώνες. Αν και το ευρώ το δέχονται σε κάποια εστιατόρια στο κέντρο, καλό είναι να έχετε προμηθευτεί τσέχικες κορώνες από πριν.

Ε: Πόσο είναι η ισοτιμία?
Α: Ένα ευρώ == 25 κορώνες. Υπάρχει και android application για τις ισοτιμίες, ονομάζεται "Exchange Rates"

Ε: Να αλλάξω χρήματα εδώ ή εκεί?
Α: Τα περισσότερα ανταλλακτήρια εδώ κρατάνε μεγάλη προμήθεια. Οπότε καλό είναι να έχετε αλλάξει από πριν στην Ελλάδα, σε μια τράπεζα που να έχει ισοτιμία κοντά στο 1/25

Ε: Πώς θα πάω από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο / στο πανεπιστήμιο? Τι ώρα έχει συγκοινωνία το πρωί? Μέχρι τι ώρα έχει το βράδυ?
Α: Οδηγίες για να πάτε από το αεροδρόμιο στο κέντρο θα βρείτε στο http://www.linuxdays.cz/venue/ Επίσης όλες οι συγκοινωνίες (καθώς και οδηγίες για να πάτε από το μέρος Α στο μέρος Β) υπάρχουν στο http://www.dpp.cz/en/ Για περισσότερες πληροφορίες μιλήστε μου στο IRC ή στο skype.

Ε: Τι ώρα αρχίζει/τελειώνει το συνέδριο?
Α: Δεν έχουμε βγάλει ακόμα τίποτα, θα κάνουμε meeting μέσα στο μήνα για να αποφασίσουμε, ανάλογα με τις παρουσιάσεις που έχουμε.

Ε: Θα γίνουν πάρτυ? Αν ναι, πότε και πού?
Α: Θα γίνουν, δεν ξέρω το πότε ούτε το πού ακόμα. Στοχεύουμε για ένα welcome party την Παρασκευή, και ένα μεγάλο το Σάββατο. Είμαστε ακόμα σε αναζήτηση μπαρακίων και κλαμπακίων, οπότε μέχρι να σταθεροποιηθεί κάτι δεν μπορώ να απαντήσω.

Ε: Αγγλικά μιλάνε εκεί?
Α: Τι σε νοιάζει? ούτε εσύ μιλάς

Ε: Έλα πες, αγγλικά μιλάνε εκεί?
Α: Στο κέντρο που έχει τουριστικά μαγαζιά μιλάνε όλοι. Εκτός κέντρου δεν είναι και πολύ φανατικοί με τις ξένες γλώσσες.

Ε: Είμαι από χωριό (πχ Βόλος, Κατερίνη, Πελοπόνησος) και σκοπεύω να χαθώ. Τι κάνω?
Α: Καταρχάς θα έχεις μαζί σου χάρτη με τις συγκοινωνίες οπότε είναι πολύ εύκολο να βρεις πώς θα πας από το ένα μέρος στο άλλο. Έχει χάρτη στο αεροδρόμιο, αλλά αν θες να τον έχεις από πριν μαζί σου ΝΑΤΟΣ http://czech-transport.com/images/prague-tram-map.png Επίσης υπάρχει
και android application με τον συγκεκριμένο χάρτη (ονομάζεται Prague Transit), και υπάρχει και android application με τις συγκοινωνίες που ονομάζεται Pubtran (αλλά θέλει wifi γιατί συνδέεται με το dpp.cz). Σε περίπτωση που ακόμα δεν μπορείς να βρεις πού είσαι γιατί δεν έχει δέντρα και αρκούδες γύρω σου και μπερδεύεσαι στον πολιτισμό, πάρε με τηλέφωνο +420775362366 και πες το πάτερ ημών τρεις φορές από μέσα σου

Ε: Θέλω να πάω για sightseeing, τι έχει να δω?
Α: Παλιά πόλη, γέφυρα καρόλου, mala strana, το κάστρο, πλατεία βεντσέσλας, και άλλα πολλά που δεν προλαβαίνεις να δεις γιατί θα είσαι στο συνέδριο. Επίσης έχει φτηνή μπύρα (γύρω στο 1 ευρώ η μισόλιτρη).

Ε: Εισιτήριο για τις συγκοινωνίες πού θα βρω? Πόσο κάνει?
Α: Καταρχήν όταν θα βγείτε από το αεροδρόμιο θα βρείτε ένα κισέ που πουλάει εισιτήρια, και δέχεται και κάρτες. Επίσης θα βρείτε εισιτήρια σε όλους τους σταθμούς μετρό. Τα εισιτήρια που υπάρχουν είναι τα εξής:
30 λεπτών: 24 κορώνες
90 λεπτών: 32 κορώνες
1 ημέρας: 110 κορώνες
3 ημερών: 310 κορώνες

Ε: Μπορείς να κάνεις μια σύνοψη τα android applications?
A: Δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα app για το συνέδριο, απ'όσο ξέρω κάποιος το φτιάχνει.
- Pubtran, μηχανή αναζήτησης για τις συγκοινωνίες (online, θέλει wifi)
- Prague Transit, offline χάρτης
- Exchange Rates για τις ισοτιμίες
- Σε περίπτωση που θέλετε λεξικά: Quickdic, EN-CZ Dictionary, DIC-o Czech
- Prague city guide

Ε: Σκέφτομαι να αγοράσω κάρτα sim τσέχικη, πόσο κάνει?
Α: Η vodafone που έχω εγώ κάνει 200 κορώνες, η οποία είναι φορτωμένη ήδη με 200 κορώνες σε μονάδες. Πιστεύω είναι ότι καλύτερο.

Efstathios Iosifidis
2967 days ago

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μια αναπνοή μακρυά από το συνέδριό μας, το οποίο φέτος γίνεται στη μαγευτική πόλη της Πράγας και στην πραγματικότητα συνδυάζει πολλαπλά συνέδρια μαζί σε ένα.

Φέτος λοιπόν θα συναντηθούν στην Πράγα το καθιερωμένο μας ετήσιο openSUSE συνέδριο με το Gentoo Miniconf - μια προσπάθεια του Θοδωρή Χατζημίχου για την οργάνωση ενός συνεδρίου Gentoo στην Ευρώπη - αλλά και το τοπικό Linux συνέδριο "Linux Days". 

Παράληλλα ετοιμάζονται και κάποια special tracks όπως το FUTURE MEDIA καθώς και ένα track αφιερωμένο σε πιο επιχειρηματικά θέματα σε σχέση με το Ανοιχτό Λογισμικό. 

Όλοι δουλεύουν ασταμάτητα τις τελευταίες εβδομάδες για να μπορέσουν να ετοιμάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη διοργάνωση των πολλαπλών αυτών συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Πράγας σε 1 μόλις εβδομάδα από το Σάββατο 20 μέχρι την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 (ουσιαστικά όμως η διασκέδαση ξεκινάει από την Παρασκευή το απόγευμα! Και όσοι βρεθείτε στην Πράγα ακόμα νωρίτερα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε βόλτες στην Παλιά Πόλη και άλλα πολλά για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από το http://en.opensuse.org/openSUSE:Conference_FAQ). 

Μια μικρή ιδέα από τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των συνεδρίων, μπορείτε να πάρετε από τις συνεντεύξεις που γίνονται αυτό το διάστημα με τους κύριους ομιλητές. Την προσπάθεια συντονίζει ο Jos Poortvliet με την πολύτιμη πάντα βοήθεια κι άλλων μελών της κοινότητας!

H πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του keynote ομιλητή, Agustin Benito (openSUSE Team Lead) βρίσκεται στο http://news.opensuse.org/2012/10/08/first-opensuse-conference-sneak-peek/

Στη συνέντευξή του ο Agustin αναφέρται, ανάμεσα σε άλλα, και στο περιεχόμενο της κύριας ομιλίας του στο συνέδριο και απαντάει με έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο στην ερώτηση "Τι θα λέγατε σε κάποιον για να του δώσετε κίνητρο να ασχοληθεί με μια κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού;" αφήνοντάς μας το μήνυμα "The only limitation you find in your life is your effort" (Οι μόνοι περιορισμοί που χρειάζεται να βρει στον δρόμο του ένας νέος developer πρέπει να είναι μόνο η ίδια του η προσπάθεια - το πόσο θέλει ο ίδιος να δουλέψει).

Αν κάποιος από εσάς ακόμα δεν έχει κανονίσει να έρθει νομίζω επιβάλλεται να το κάνει άμεσα!

Επίσης μην ξεχνάτε το πρόγραμμα των συνεδρίων: http://bootstrapping-awesome.org/schedule/

And simply don't miss it!

ΠΗΓΗ

os-el.gr