Connect Home Connect Home
Sign up| Login

Group discussion > Το Συνέδριο openSUSE 2013 στην Θεσσαλονίκη

Το Συνέδριο openSUSE 2013 στην Θεσσαλονίκη

Efstathios Iosifidis
2800 days ago

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το openSUSE Conferece 2013 θα λάβει μέρος στην Θεσσαλονίκη!

Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα και είναι διαθέσιμη εδώ [1].

Περιλιπτηκά , πέρα απο το πολύ ωραίο βίντεο που φτίαχτηκε για τις ανάγκες του συνεδρίου , σας ενημερώνουμε οτι στις 13/12/2012 και ώρα 15:00 UTC θα γίνει meeting στο κανάλι #opensuse-project (Freenode - IRC).

Εκεί θα συζητηθούνε τι υπάρχει προς υλοποίηση , αλλα και όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην διοργάνωση του συνεδρίου.

Have a lot of fun!

[1]  http://news.opensuse.org/2012/12/10/osc13/

Efstathios Iosifidis
2798 days ago

Πρώτη συνάντηση για το συνέδριο στις 13 Δεκ στις 15:00 UTC (17:00 Ελλάδας) στο κανάλι #opensuse-project. Για την ατζέντα της συνάντησης, δείτε στην ιστοσελίδα https://en.opensuse.org/openSUSE:Conference_meeting#Agenda_for_Next_Meeting

Efstathios Iosifidis
2648 days ago

Η υποβολή για παρουσιάσεις είναι ανοικτές μέχρι 17 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Efstathios Iosifidis
2639 days ago

Η ημερομηνία πλησιάζει. Να μαζευόμαστε σιγά-σιγά.

Εάν θέλετε να γίνετε εθελοντής στο συνέδριο, εγγραφείτε στην διεύθυνση

http://bit.ly/10s5HDJ

Efstathios Iosifidis
2604 days ago

Εδώ θα δούμε ορισμένους από τους ομιλητές του συνεδρίου, ο λόγος δηλαδή που ο φίλος του ελεύθερου λογισμικού στη χώρα (ακόμα και αν δεν χρησιμοποιεί την διανομή openSUSE) θα ήταν καλό να παρακολουθήσει το συνέδριο.

Αν και η ημερομηνία για υποβολή παρουσιάσεων έχει κλείσει, μέχρι στιγμής γνωρίζουμε κάποιους βασικούς ομιλητές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βλέπετε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣΟι προσκεκλημένοι ομιλητές, είναι αυτοί που θα ανοίξουν ουσιαστικά την κάθε ημέρα. Ας τους δούμε συνοπτικά:

1. Georg Greve

Ο Georg Greve είναι ο πρόεδρος του Free Software Foundation Europe και CEO στην Kolab Systems AG. Το θέμα που θα μας αναπτυξει είναι η Ελευθερία στον κόσμο που ζούμε και η αξία και η σημαντικότητα των κοινοτήτων καθώς και η Ελευθερία του Λογισμικού.
Μπορείτε να δείτε μια συνέντευξή του στα νέα του openSUSE.

Georg
2. Ralf Flaxa

Είναι ο υπεύθυνος των μηχανικών στην SUSE και δεν ήταν ποτέ απών από τα συνέδρια της κοινότητας. Ο Ralf Flaxa θα μας ενημερώσει προς τα που στοχεύει η SUSE και τι ρόλο έχει το openSUSE σε αυτή την εικόνα.

Ralf Flaxa
3. Jos Poortvliet

Ο Jos είναι υπεύθυνος της κοινότητας και υπερασπιστής του Ελεύθερου Λογισμικού. Ο Jos έχει κάποιες σκέψεις που θέλει να μοιραστεί μαζί μας σχετικά με την συνεργασία στις κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού και γιατί είναι καλύτερα να δουλεύουμε όλοι μαζί από το να είναι ο καθένας μόνος του. Θα μας παρουσιάσει επίσης σημεία προσοχής σχετικά με το μάρκετινγκ, θα μας παρουσιάσει το νέο πρόγραμμα των openSUSE ambassadors.

Jos Poortvliet
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΜΙΛΕΣ-ΟΜΙΛΗΤΕΣ1. Hans de Raad

Ο Hans de Raad είναι ανεξάρτητος σύμβουλος, υποστηρικτής του Ελεύθερου Λογισμικού και χορηγός του συνεδρίου. Θα μας παρουσιάσει μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα συμπεριλαμβανομένου της εφαρμογής του Drupal Commerce, Piwik και κάποια σημεία που πρέπει να προσέχετε ως αυτοαπασχολούμενος στον κόσμο των IT.

Hans de Raad
2. Vincent Untz

Ο Vincent, ασχολείται με υψηλού προφίλ έργα όπως το GNOME και το OpenStack, και είναι ο πρόεδρος του openSUSE board. Θα συντονίσει τις συναντήσεις της μεγάλης συνάντησης του έργου στην κεντρική αίθουσα καθώς και τις συναντήσεις των ομάδων. Εάν θέλετε να συζητήσετε κάποιο γενικό θέμα σχετικά με το project και να μάθετε τι γίνεται ή θέλετε κάποιες απαντήσεις από τους "ηγέτες" του openSUSE project -> Αυτή είναι η ευκαιρία του ΧΡΟΝΟΥ!!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Vincent Untz
3. Lars Vogdt

Ο Lars είναι υπεύθυνος για την υποδομή της SUSE στη Νυρεμβέργη και την Πράγα και αναθεωρητής πακέτων για το openSUSE Factory. Θα είναι υπεύθυνος της υποδομής και του δικτύου στο συνέδριο! Θα είναι το άτομο που θα πρέπει να συμβουλευτείτε σε θέματα διαχείρισης συστήματος. Θα μιλήσει σχετικά με την παρακολούθηση συστήματος (workshop) και σχετικά με τις υποδομές του openSUSE (ομιλία).


4. Miguel Ángel Barajas

Ο Miguel είναι τεχνικός λύσεων cloud computing στην HP, επίσης είναι ευρέως γνωστός ως παρουσιαστής του ισπανόφωνου podcast openenchilada. Είναι ένας Linux ninja με μαύρη ζώνη στο openSUSE, εικονικοποίηση και cloud computing και η συνεισφορά του στο πρόγραμμα θα είναι μια εισαγωγή σε τεχνολογίες υψηλής διαθεσιμότητας (HA).

Miguel Ángel Barajas
5. Alberto Planas

Ο Alberto είναι νέος στο openSUSE και νέος υπάλληλος στην SUSE. Θα μας παραθέσει τους αριθμούς λήψεων του openSUSE και των εγκαταστάσεων καθώς και τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί. Χρησιμοποιούμε αυτούς τους αριθμούς για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον μας ως μιας διανομή GNU/Linux; Θα το μάθετε στο oSC13!

Alberto Planas
6. Θοδωρής Χατζημίχος

Ο Θοδωρής εργάζεται στην SUSE στην Πράγα και είναι openSUSE & Gentoo Developer/Sysadmin. Θα μας μιλήσει σχετικά με κώδικα για ρύθμιση του Puppet. Θα σας πάρει από το χεράκι για τα πρώτα βήματά σας στο Puppet σε workshop.

Θοδωρής Χατζημίχος
7. Henne Vogelsang

Ο Henne είναι ιδρυτικό μέλος και προγραμματιστής στο openSUSE Project. Όχι μόνο θα μας μάθει σε ένα δίωρο workshop πως να χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο το Open Build Service αλλά θα μας μυήσει και στον θαυμαστό κόσμο της Ruby on Rails.

Henne Vogelsang
8. Michal Hrušecký

Ο Michal, είναι ο ninja της SUSE SQL καθώς και μέλος της openSUSE Release Team. Θα μας παρουσιάσει μια επισκόπηση σχετικά με τον περίπλοκο τρόπο κατασκευής της έκδοσης της διανομής openSUSE. Τι χρειάζεται να γίνει ώστε να έχουμε μια νέα έκδοση;

Michal Hrušecký
Ψηθήκατε; Τι περιμένετε λοιπόν; Γραφτείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Efstathios Iosifidis
2595 days ago

Οι περισσότεροι έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους και ετοιμάζονται για διακοπές. Μην ξεχάσετε να πάρετε αντηλιακό, καπέλο και πετσέτα.

Άλλοι πάλι ετοιμάζονται για το παγκόσμιο συνέδριο openSUSE που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, 18-22 Ιουλίου. Για εσάς θα κάνουμε ένα check list να δούμε αν έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες:


1. Εγγραφή  (Θα πρέπει να κανονίσουμε είσοδο σε parties και χορήγηση υλικών του συνεδρίου) [1]


2. Ακολουθούμε τα social media (ότι χρησιμοποιείτε) για να μάθουμε τι γίνεται για το συνέδριο. Ποιοι ομιλητές, αν έχει αλλάξει κάτι.

Facebook [2]

Google Plus [3]

Twitter [4]

openSUSE News [5]


3. Εφόσον σας αρέσει η έννοια του ΕΛΛΑΚ αλλά και του εθελοντισμού, μπορείτε να βοηθήσετε τους διοργανωτές. Όλο το συνέδριο στηρίζεται στον θεσμό του εθελοντισμού. Εάν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς, γραφτείτε στην ιστοσελίδα [6]


4. Εξοπλιστείτε με κέφι ώστε να περάσουμε καταπληκτικά στο συνέδριο.


Θα χαρούμε να σας δούμε στο #oSC13!


Have a lot of fun!

Power to the Geeko


[1] https://conference.opensuse.org/osem/accounts/sign_in


[2] https://www.facebook.com/events/143798705781708


[3] https://plus.google.com/events/c9cg77dsk32ci7jaf4rqbqbnvlg


[4] https://twitter.com/openSUSEConf


[5] http://news.opensuse.org/category/project/events/osc/


[6] http://bit.ly/10s5HDJ

Efstathios Iosifidis
2551 days ago

Το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία. Αξέχαστες αναμνήσεις για όλους μας.

Έχουμε όμως ντοκουμέντα να μας θυμίζουν τι περάσαμε.

* Google+ Event
* openSUSE Greece albums on G+
* Facebook Event]
* oSC13 Group on Flickr

Εάν χάσατε κάποια ομιλία, μπορείτε να την δείτε στο κανάλι μας στο youtube. Εδώ βρίσκεται η playlist.

Αν έχετε και εσείς να προσθέσετε οτιδήποτε, μπορείτε να το κάνετε στην ιστοσελίδα https://en.opensuse.org/openSUSE:Conference_aftermath

Efstathios Iosifidis
2546 days ago

http://www.linux-magazin.de/plus/2013/10/Open-Suse-Conference-2013

Άρθρα από το περιοδικό Linux Magazin σχετικά με το συνέδριο.